Τηλ.: 2310 222 607

Στην σύγχρονη κοινωνία η εξωτερική εμφάνιση έχει ιδιαίτερη σημασία. Άντρες και γυναίκες προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσουν την νεανική εμφάνισή τους. Εντούτοις, η γήρανση έρχεται αμείλικτα. Η λέξη αντιγήρανση που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο αποτελεί πλέον βασικό θέμα συζήτησης.
Tο Tsolaki Beauty Center εφαρμόζει μία πλειάδα σύγχρονων μέσων για την αντιμετώπιση της πρόκλησης που λέγεται αντιγήρανση. Αυτά τα σύγχρονα μέσα αποτελούν την αντιγήρανση «χωρίς νυστέρι».

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αντιγήρανσης:

– Το πρόσωπο είναι εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές συνθήκες, στον ήλιο, τον αέρα και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος. Εκτός, λοιπόν, από την ενδογενή γήρανση, στην οποία φυσιολογικά υπόκειται, υφίσταται και μεγάλη επίδραση από τις ηλιακές ακτίνες (φωτογήρανση) και από τις τοξικές ουσίες που συσσωρεύονται (χημειογήρανση).
– Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γήρανσης του δέρματος είναι οι ρυτίδες, οι δυσχρωμικές αλλοιώσεις (κυρίως η ανάπτυξη κηλίδων πιο σκούρων ή πιο ανοικτών από το δέρμα ) η απώλεια της υγρασίας του δέρματος και της ελαστικότητας, η κιτρινωπή χροιά με το πέρασμα του χρόνου, η πάχυνση και οι ευρυαγγείες. Σιγά – σιγά μπορεί να υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες όπως οι ακτινικές υπερκερατώσεις και τα καρκινώματα του δέρματος.

Οι ρυτίδες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:
Ρυτίδες έκφρασης: ρυτίδες που εμφανίζονται όταν γίνεται μια σύσπαση προσώπου και σχεδόν εξαφανίζονται όταν το πρόσωπο χαλαρώνει. Αυτές είναι ορατές από πολύ νωρίς, σχεδόν από τα 18 χρόνια, βαθαίνουν, δε, και γίνονται μόνιμες με την πάροδο του χρόνου και με την επίδραση των άλλων παραγόντων γήρανσης. Οι συχνότερα εμφανιζόμενες είναι οι ρυτίδες μετώπου, περιοφθαλμικές, μεσόφρυου, παρειών, λαιμού και οι ρυτίδες του καπνιστή (smokerʼs lines).
Ρυτίδες ενδογενούς γήρανσης ή απλά γήρανσης: προκύπτουν από τη μεταβολή της υφής και των μηχανικών ιδιοτήτων του συνεκτικού ιστού, με αποτέλεσμα δέρμα ατροφικό, «σπασμένο», χαλαρό. Πρόκειται για μόνιμες ρυτίδες που αυλακώνουν το δέρμα, ειδικά μετά την ηλικία των 45.
Ρυτίδες φωτογήρανσης: η αρχική εικόνα του φωτογηρασμένου δέρματος είναι λεπτές ρυτίδες, κυρίως σε ανοιχτόχρωμα δέρματα, που με την πάροδο του χρόνου βαθαίνουν και πληθαίνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκτεταμένες αλλαγές, έως και ρομβοειδές δέρμα, ιδίως στα πλάγια του λαιμού.

Συνήθως οι ρυτίδες είναι μεικτής προέλευσης, δηλαδή συνδυασμός των τριών παραπάνω κατηγοριών.